Denne side er reklamefinansieret

TV-udbydere i Danmark

I Danmark har vi en tradition for TV. Rigtig mange danskere sidder hver eftermiddag og aften i sofaen foran fjernsynet, og får serveret oplevelser og underholdning i lange baner.

Men den brede pallette af underholdning ville ikke være til uden TV-udbyderne. Og måske overvejer du også at investere i en TV-pakke?

Her på siden giver vi dig et komplet overblik over alle TV-udbydere i Danmark – og du kan også se hvilke øvrige parametre, der kan have betydning for hvilken TV-pakke, der er bedst for dig.

Du finder listen over alle danske udbydere af TV-pakker herunder. Vi ser også på sådan noget som priser, hvor mange kanaler du får med i købet, og hvor omfattende, installationen af TV-udstyret er.

Læs med, og bliv godt klædt på til at købe din næste TV-pakke.

Se her de pakker vi mener er et godt bud på en god tv udbyder løsning

Har man Fibernet igennem EWII, har man mulighed for at få 20% på allentes tv pakker – Det kan du læse mere om på ved at klikke herunder.

Hvor mange TV-udbydere er der i Danmark?

I Danmark har vi relativt mange TV-udbydere – i hvert fald hvis man sætter tallet op imod hvor lille et land vi er. Og det fortæller nok noget om hvor glade, danskerne er for TV.

Når vi skal finde ud af hvor mange TV-udbydere, vi har i Danmark, så er det selvfølgelig først og fremmest vigtigt at vide, hvad en TV-udbydere egentlig er. Det er ikke det samme som en kanal, eller en kanalpakke. Derimod er en TV-udbyder kort sagt en virksomhed, der har samlet kanalerne fra en række forskellige TV-producenter i et fast kanaludbud. Dét er TV-pakkerne – en samling af kanaler fra forskellige TV-producere, som du kan få adgang til via dit fjernsyn.

Så hvor mange TV-udbydere har vi i Danmark?

Antallet af TV-udbydere i Danmark svinger fra år til år. I 2023 har vi ca.13-14 forskellige TV-udbydere. Tallet varierer også ift. hvordan man skelner mellem TV-pakker og regulære streamingtjenester – dette skel er nemlig ved at blive udvandet. Udvalget af TV-udbydere har været faldende de seneste år.

TV-udbydere: Statistikker

Årsagen til, at antallet af TV-udbydere har været faldende, skal findes i streamingtjenesternes indtog i de danske hjem. Streaming-tjenesterne fokuserer på et bredt udvalg af on-demand film og serier, og tjenesterne er særligt populære blandt de unge. 

Ifølge en analyse hos Finans i 2019 har 82% af de danske husstande en TV-pakke, og tallet er faldende. Det er særligt de udeboende unge under 30 år, der ikke vælger en TV-pakke. Her er det blot lidt over 40%, der har en TV-pakke i hjemmet.

Reaktionen fra TV-udbydernes side af er at udbyde TV-pakker med inkluderede streamingtjenester. Det har givet TV-udbyderne et skub i den rigtige retning ift. markedsandele. Og dette er netop også årsagen til, at skellet mellem streamingtjenester og TV-pakker er ved at blive udvandet.

Udbydere af TV-pakker i Danmark

Selvom det i stigende grad er svært at skelne mellem TV-udbydere og streamingtjenester, så er det stadig muligt at identificere nogle regulære TV-udbydere i Danmark. Herunder giver vi dig hele listen over alle TV-udbydere i Danmark.

Alle disse TV-udbydere tilbyder TV-pakker via de “normale” metoder: antenner, kabler og paraboler. Flere af disse udbyder dog også TV-pakkerne via internettet – og mange har deres egne app’s, hvor man frit kan streame kanalerne på alle hjemmets enheder.

Sådan vælger du en TV-udbyder

Okay – nu har vi listen over TV-udbyderne på plads. Men hvilken TV-udbyder skal du så vælge?

Der er flere parametre, der gør sig gældende, når du skal finde den TV-udbyder, der passer bedst til dig. 

Den første faktor er selvfølgelig mængden af TV-kanaler, du gerne vil have. Er du typen, der gerne vil have proppet fjernsynet fuld med så mange TV-kanaler som muligt? Eller kan du “nøjes” med et lille udvalg af TV-kanaler?

Og hvad med prisen? Sætter budgettet nogle rammer for hvilken TV-pakke, du skal vælge? Der er mange muligheder for at finde billige TV-pakker blandt de danske udbydere. Måske kan det også være, at der er frit spil i dit budget – og så er det jo bare om at vælge den TV-pakke, der passer bedst til dig.

Og så skal du selvfølgelig også forholde dig til hvordan du gerne vil modtage din TV-pakke. Altså: Om du har adgang til kabel-TV (for det er ikke alle danskere, der kan få det), eller om du skal overveje en antenne- eller parabol-løsning. De sidste to muligheder kræver besøg af en tekniker – men for de fleste TV-udbyderes vedkommende er den tekniske opsætning enten gratis eller til et symbolsk, lavt beløb.

Herunder gennemgår vi alle de forskellige faktorer.

Flere måder at modtage dine kanaler på

Der er flere måder at modtage sin TV-pakke fra udbyderen på. Hvilke af metoderne, du kan gøre brug af, afhænger egentlig blot af din adresse. Hos de fleste forskellige TV-udbydere kan du ganske gratis foretage et adresse-tjek via deres hjemmeside for at se hvilke muligheder, du har hos dem.

Tv Signal

I Danmark er der kun meget få husstande, som ikke har et behov for et tv-signal. Efterhånden lever vi nemlig i et samfund, hvor vi ikke så let kan klare os uden mindst ét tv. Et tv, og de programmer man kan se på det, er nemlig kilden til manges foretrukne underholdning, samvær, information om samfundet og spændende nyheder. Men for at få adgang til alt dette, så er det langt fra nok bare at have et tv-apparat. Et signal til tv’et er nemlig essentielt for, at maskinen kan modtage de mange spændende kanaler.

For danskere er der mange forskellige muligheder for at etablere et tv-signal af både de trådløse og den kabelbaserede slags. Disse muligheder viser sig primært i de mange forskellige forbindelser, som man kan oprette mellem sit tv og en sender.

Blandt andet kan man benytte sig af bredbånd, parabol, kabelstik, antenne og digitale bokse. Markedet er hele tiden i rivende udvikling, og nye metoder og hastigheder kommer uafbrudt til. Der er derfor rig mulighed for at vælge præcis den signaltype som passer en selv og ens husstand bedst. Nedenfor følger en grundigere oversigt over de forskellige signaler, og de fordele og ulemper som følger med dem alle.

Tv signal via kabel

Kabel-TV er TV, der leveres til dig via kabler. Dette er en af de nemmeste måder at modtage TV på, da kabel-TV kører via et stik-udtræk i væggen, der allerede findes i din bolig.

Det er dog ikke alle boliger, der har dette udtræk. Typisk er der kun mulighed for kabel-TV i de større byer i landet; hvis du bor uden for en af de store byer skal du altså være heldig, hvis du kan modtage kabel-TV. Heldigvis er der også andre muligheder for at modtage pakker fra en TV-udbyder.

TV signal via bredbåndsforbindelsen

At etablere et tv-signal via bredbånd er en populær løsning, som rigtig mange danskere benytter sig af i dag. Bredbånd har den store fordel, at det kan etablere forbindelse til både tv-signal og internet på én gang, fordi man i så fald etablerer tv-forbindelsen igennem internettet. Bredbåndsløsninger bliver derfor ofte udbudt som en pakke, hvor tv-pakker og internet købes samlet. Det er dog også muligt udelukkende at købe internet for sig selv.

Tv signal via antenne

Hvis du ønsker at modtage en TV-pakke via antenne-TV, er der nogle vigtige ting, du skal være opmærksom på. For det første skal du have installeret en antenne ved din bolig. Dette kan ofte gøres gratis eller for et lavt beløb, da udbyderen typisk betaler for en tekniker til at opsætte antennen.

Antennerne fungerer ved at modtage TV-signalet fra landets TV-master. Disse master er opsat i områder, hvor befolkningstallet ikke er tæt nok til regulært kabel-TV, men hvor der stadig er en betydelig efterspørgsel på TV-pakker. Det er vigtigt at bemærke, at TV-masterne ikke dækker hele landet.

For at modtage TV via antennen skal dit fjernsyn have en indbygget digital TV-tuner. Dette er standard i alle fjernsyn fra 2015 og fremefter. Hvis dit fjernsyn ikke har en indbygget tuner, kan du få opsat en tuner-TV-boks sammen med antennen, der modtager signalet og sender det til dit fjernsyn.

Antenner ses ofte som konstruktioner på hustagene rundt omkring i Danmark. Disse antenner er designet til at fange TV-signaler og sende dem videre til husstandenes modtagere. Antennerne er ofte ejet af specifikke tv-udbydere, hvilket både har fordele og ulemper. Fordelen er, at du kan vælge mellem etablerede TV-pakker og løsninger. Ulempen er, at du mister noget af friheden til at vælge selv. I nogle boligforeninger eller boligområder vælger man dog at installere en fællesantenne, som giver mulighed for individuelt at vælge udbyder i de enkelte husstande.

Det nyeste inden for antenne-TV er digitale løsninger. Disse antenner modtager et digitalt signal via en indbygget digital modtager i antennen selv. Digitale antenner har flere fordele, herunder hurtigere hastighed og et mere kompakt design. Dette betyder, at du kan undgå at have en stor og uæstetisk konstruktion på dit tag.

Sammenfattende er antenne-TV en praktisk løsning for mange danske husstande, især i områder, hvor kabel-TV ikke er tilgængeligt. Med en digital antenne kan du nyde fordelene ved hurtigere hastigheder og et mere diskret design, mens du stadig har adgang til et bredt udvalg af TV-pakker.

TV via antenneforeninger

Antenneforeninger er samlinger af borgere i ét område, der er gået sammen om at forhandle en god pris på TV-pakker hos en TV-udbyder. Så hvis du er i et område, der er dækket af en antenneforening, kan du med fordel melde dig ind i den. 

Antenneforeninger gør det ganske nemt at få TV-kanalerne leveret til dit fjernsyn. Når du er medlem af antenneforeningen får du nemlig installeret et antenne-stik i din bolig (eller også er den der allerede). Herfra skal du blot føre et signal-kabel fra stikket og til dit fjernsyn – meget ligesom med kabel-TV.

Parabol/sattelit-TV

Hvis du hverken bor i et område med mulighed for kabel-TV, og hvis TV-antennerne heller ikke dækker din adresse, så er det altid muligt at få TV via satellitterne gennem en parabol. Denne løsning kendes enten som parabol-TV, eller som satellit-TV.

For at kunne modtage TV via satellit skal du have en tekniker forbi for at få opsat en parabol på din adresse. Parabolen virker ligesom antennen: Den modtager blot satellitternes TV-signaler i stedet for masternes TV-signaler. Satellit-signalet dækker meget bredt, og du kan modtage det næsten uanset hvor i Danmark, du bor.

I mange tilfælde skal du også have fat i en modtager-boks, når du får dit TV-signal gennem satellit. Dette er enten noget, der er inkluderet i tekniker-opsætningen, når du får parabolen installeret, eller også skal du selv ud og anskaffe dig en modtager-boks.

Streaming af TV / TV via internet

Mange TV-udbydere udnytter sig af de høje hastigheder, man har opnået på landets netværk, der distribuerer internet ud til Danmarks borgere. Særligt de nye, lynhurtige fibernet-løsninger arbejder med en kapacitet, der er så høj, så den nemt kan trække TV-signalet til din bolig – ud over jeres behov for internet i hjemmet også.

Hvis I får leveret TV via internettet skal jeres fjernsyn være af nyere dato. Det skal nemlig enten kunne tilsluttes internettet via et internetkabel (fra router eller modem), eller også skal det kunne koble sig på det trådløse internet i boligen. Typisk er alle TV-modeller fra 2015 og fremefter egnede til at modtage TV via streaming – men sørg for, for en sikkerheds skyld, at dobbelttjekke, inden du går ud og investerer i et nyt TV, der skal kunne streame jeres TV-pakker.

Priser: Hvad koster en TV-pakke?

Priserne på TV-pakker svinger fra ca. 300 kr. pr. måned, og op til 1.000 kr. pr. måned. Prisen afhænger både af udbyderen og leveringsmetoden (om du får TV via kabel, antenne, parabol eller streaming) – og selvfølgelig også af mængden af TV-kanaler, du ønsker. Mængden af TV-kanaler er den største faktor, når vi taler om hvad der påvirker prisen på en TV-pakke.

Billige TV-pakker

Der er rig mulighed for at finde billige TV-pakker til de små budgetter. Prisen på en billig TV-pakke starter typisk fra omkring 300 kr. pr. måned. Her vil du typisk få et begrænset udvalg af kanaler (men nogle gange kan du vælge selv!), og ikke så forfærdeligt mange fordele derudover.

En hurtig metode til at få en billig TV-pakke på er hvis du i forvejen får internet leveret via en udbyder, der også udbyder TV-pakker. Hvis du får internet og en TV-pakke leveret via den samme udbyder kan du nemlig i mange tilfælde få TV-pakken billigere end hvis du blot skulle købe kanalerne for sig af en TV-udbyder.

Dyre TV-pakker

Hvis budgettet ikke sætter nogen grænser, så kan du, med en dyr TV-pakke, finde de bredeste udvalg af kanaler til fjernsynet. De dyre TV-pakker koster op mod 1.000 kr. pr. måned, men her vil du til gengæld få op til 50+ kanaler, du frit kan zappe imellem på dit fjernsyn ud på de sene aftentimer. Så er der altid masser af underholdning for enhver smag.

De dyre TV-pakker kommer typisk med en række ekstra fordele til dig som kunde. Det kan fx være, at du får abonnementer på en række forskellige streamingtjenester med oven i købet. Nogle TV-udbydere leverer også abonnementer på helt andre underholdningstjenester ved siden af selve TV-pakken – det kan fx være lydbogstjenester eller lignende. Ofte vil du også kunne tilgå de store TV-pakker gennem app’s du kan installere på hjemmets telefoner og tablets.

Spar penge: Tips og tricks til en billig TV-pakke

Hvis du gerne vil spare penge på en TV-pakke fra en dansk udbyder af TV, så har vi herunder samlet en række tips og tricks til hvordan du kan gøre det.

Tip nr. 1: Udnyt dig af de gode intro-kampagnetilbud

Rigtig mange TV-udbydere kører ofte intro-kampagner, hvor du enten kan spare penge på TV-pakkerne for en begrænset periode, få billigt internet oven i prisen, få adgang til en række ekstra fordele som kunde, og meget mere. 

Når du takker ja til et intro-kampagnetilbud skal du være opmærksom på bindingsperioden. De fleste TV-udbydere arbejder nemlig med en fast bindingsperiode på 6 måneder – så husk altid at læse dig frem til minimumsprisen over 6 måneder.

Tip nr. 2: Se om du kan blive medlem af en antenneforening

Antenneforeninger kan du finde i stort set alle danske byer af mellemstor størrelse. Hvis du bor i et kvarter med mange boliger, så er der også en chance for, at der er en antenneforening i området. Du kan også spørge din boligforening, hvis du er medlem af en.

Antenneforeninger er gode, fordi de kan spare dig for mange penge på TV-pakker. Som vi nævnte tidligere fungerer antenneforeninger på den måde, at foreningen i fællesskab forhandler nogle gode priser hjem hos udvalgte TV-udbydere. Det kan du få gavn af, hvis du melder dig ind i foreningen. Under alle omstændigheder vil det være billigere end hvis du selv skulle ud og købe en TV-pakke fra en udbyder.

Tip nr. 3: Se om din internetudbyder tilbyder billige TV-pakker

Mange danske internet-udbydere tilbyder også TV-pakker som et sekundært produkt. Undersøg sagen, find ud af hvem din internet-udbyder er, og hop ind på deres hjemmeside. Hvis de tilbyder TV-pakker, så kan du garanteret få en særlig pris, hvis du allerede er internetkunde. Ring til dem, og hør dig ad.

Skal du skifte TV-udbyder?

Hvis du skal skifte TV-udbydere fra din nuværende udbyder, så er det overraskende let. Alt, du skal gøre, er som regel blot at gå ind på den nye udbyders hjemmeside, og bestille en TV-pakke fra dem. De plejer at kunne tjekke, om der allerede er en TV-løsning, der bliver leveret til din adresse. Hvis det er tilfældet, så kan de opsige din aftale hos din nuværende TV-udbyder for dig.

Hvad skal du så gøre? Ja, hvis du har fået installeret noget udstyr af din tidligere TV-udbyder skal de selvfølgelig have det tilbage. Parabol eller antenne kommer de selv ud og tager ned – men i nogle tilfælde skal du også selv sørge for at levere TV-boksen tilbage.

Hvis du ønsker at skifte TV-udbyder skal du i øvrigt også være opmærksom på, at du kan være i binding hos din nuværende TV-udbyder. De fleste udbydere arbejder med bindingsperioder på 6 måneder, og et øvrigt opsigelsesvarsel på 30 dage. Hvis du ikke er i binding kan du frit opsige dit TV – men der går altså 30 dage før du stopper med at betale for det.

Led efter bland-selv-løsninger til TV-pakker

I de “gode, gamle dage” havde man også flere TV-pakker, man kunne vælge imellem. Til gengæld lå indholdet fast – du kunne ikke konfigurere og tilpasse din TV-pakke, så den passede præcist til dine ønsker. Det var pakkeløsninger, og enten købte du hele pakken, eller også lod du være.

I dag kan du finde bland-selv-TV-pakker hos flere og flere udbydere. Det er ikke alle, der tilbyder det endnu, men dem, der gør, vinder mange kunder på tjenesten.

Konceptet er egentlig ret simpelt: Når du vælger en TV-pakke fastlægger du størrelsen på den (altså, hvor mange kanaler den skal indeholde). Derefter kan du frit vælge hvilke kanaler det skal være, ud fra et fast udbud hos TV-udbyderen. 

Det er hurtigt og nemt. Dog skal du huske, at prisen på en bland-selv-pakke typisk er en smule højere end på de forud-fastlagte TV-pakker. Du kan regne med en tillægspris på 10-20%. For de flestes vedkommende betyder dette ikke meget, da man til gengæld ikke får nogen kanaler, man alligevel ikke kommer til at se.

TV-pakker vs. streamingtjenester: Fordele og ulemper

Som vi nævnte tidligere på siden her er der især mange unge, der har droppet TV-pakkerne til fordel for streamingtjenesterne. Og det er faktisk ikke kun de unge, der er hoppet på streaming-bølgen – for der er også rigtig mange midaldrende og ældre, der har et abonnement på en eller flere streamingtjenester. Og her taler vi altså ved siden om den TV-pakke, som de også har.

Men hvad er fordelene og ulemperne ved de to alternativer? Dét har vi allerede tænkt over – og herunder ridser vi dem alle op for dig.

Fordele og ulemper ved TV-pakker

En af fordelene ved TV-pakker er udvalget.
Du kan frit vælge mellem et læs af forskellige kanaler, når du skal vælge en TV-pakke – og det er næsten uanset hvilken TV-udbyder, der er tale om. Kanalerne indeholder konstant underholdning alle ugens dage, 24 timer i døgnet.

En anden fordel ved en TV-pakke er, at det er TV ligesom i de gode gamle dage.
Her kunne du se hvad der kom i fjernsynet om nogle dage, planlægge dine dage efter de spændende programmer og film, og så ellers gå og vente på torsdag aften i spænding. Dét er en følelse, som de fleste glemmer med streaming-tjenesterne, hvor alt er on-demand.

En tredje fordel ved TV-pakker er de lave priser.
Du får op mod 30 kanaler for det samme, som to-tre almindelige streamingtjenester koster. Med 30 kanaler er det løbende udvalg til prisen altså større med en TV-pakke end med en streaming-tjeneste.

En fjerde fordel ved moderne TV-pakker er, at de har streaming af kanalerne inkluderet.
I nogle tilfælde kan du streame alle live-kanaler på alle dine enheder. I andre tilfælde kan du oven i hatten selv udvælge hvilke programmer og afsnit, du vil se på disse kanaler. Her er der altså ikke langt til den selv samme service, streamingtjenesterne kan tilbyde.

En ulempe ved TV-pakker er, at du ikke altid selv kan bestemme hvornår du vil se hvad.
På TV’et er det sendetiden, der dikterer – og hvis du er optaget i dét øjeblik, en god film er på programmet, så er det altså bare ærgerligt. Ja, selvfølgelig med mindre du optager den.

En anden ulempe ved TV-pakker er, at det ofte kræver teknisk opsætning at komme i gang. Besøg af en tekniker, der skal installere antenne eller parabol, er altså bare en større mental barriere end ved fx en streamingtjeneste, der blot kræver et tryk på en knap.

Fordele og ulemper ved streamingtjenester

En af fordelene ved streamingtjenester er, at du kan se TV on demand.
Konkret betyder det, at du selv vælger hvad du vil se, hvornår du vil se det. Og det er altså uanset hvilken enhed, du er på – om det er på fjernsynet, computeren, tabletten eller telefonen.

En anden fordel ved streamingtjenester er de lave priser på de enkelte streamingtjenester.
Med en streamingtjeneste får du et relativt bredt udbud af film og serier for en fast, lav månedlig pris. Det kan give underholdning til mange måneder (eller endnu længere), før du skal til at se dig om efter udbuddet i en anden streamingtjeneste.

En ulempe ved streamingtjenesterne er, at det ikke altid er lige nemt at få streamet indholdet til dit fjernsyn.
Her skal du henten have et Smart-TV, hvor du kan installere streamingtjenesternes app’s direkte. Alternativt skal du have fat i en Chromecast eller et Apple TV, så du kan streame trådløst til fjernsynet fra dine øvrige enheder. Du kan også købe et kabel, og forbinde streamingtjenesten fra computeren direkte til fjernsynet.

En anden ulempe ved streamingtjenesterne er begrænset udvalg af gode serier og film.
Mange, der har et abonnement på en streamingtjeneste, kan ikke blot nøjes med én. Årsagen er, at mængden af gode film og serier på én streamingtjeneste hurtigt kan ses igennem af en storforbruger. Det bliver hurtigt til mange abonnementer på mange forskellige streamingtjenester – og dermed også mange forskellige regninger, der skal betales.